سیر سیاه خواصش 2024-07-23

خواص سیر سیاه چیست؟ فواید سیر سیاه برای معده، دیابت و لاغری + طریقه مصرف

یک مطالعه به شرکت کنندگان مبتلا به بیماری عروق کرونر قلب روزانه 20 گرم عصاره سیر سیاه را به مدت 6 ماه داد. کسانی که آن را مصرف کردند در مقایسه با کسانی که دارونما مصرف کردند سطوح آنتی اکسیدانی بیشتری را تجربه کردند و شاخص های سلامت قلب را بهبود بخشیدند. مطالعه حیوانی دیگری نشان داد که عصاره سیر سیاه به کاهش چربی خون، تری گلیسیرید و کلسترول کل در موش هایی که از رژیم غذایی پرچرب تغذیه شده بودند کمک کرد. سیر سیاه، با وجود خواص شگفت‌انگیز خود، ممکن است عوارض جانبی خاصی نیز به همراه داشته باشد.

برای بهره‌مندی از خواص سیر سیاه بدون هر گونه عوارض جانبی، توصیه می‌شود که روزانه تنها یک تا دو حبه سیر سیاه مصرف کنید. بدن به طور طبیعی در مقابل حملات میکروبی و ویروسی واکنش نشان می‌دهد، که می‌تواند به التهاب و درد منجر شود. اما در برخی موارد، سیستم ایمنی به اشتباه عوامل داخلی یا حتی عوامل بدون ضرر مانند گرده‌ی گل‌ها را تهدید می‌پندارد.

این فرآیند مانع از تکثیر غیرطبیعی سلول‌ها شده و باعث مرگ سلول‌های سرطانی بدون آسیب به سلول‌های سالم می‌شود. مطالعات نشان داده‌اند که سیر سیاه می‌تواند به ویژه در کاهش خطر ابتلا به سرطان‌های دستگاه گوارش، ریه، سینه و پروستات موثر باشد. از طرفی، سیر معمولی طعمی تند و بویی قوی دارد که ممکن است برای برخی افراد ناخوشایند باشد. سیر سیاه خاصیت آنتی‌اکسیدانی و ضد التهابی قوی دارد و عسل هم از خاصیت آنتی‌اکسیدانی، ضد التهابی و ضد میکروبی برخوردار است. بنابراین با ترکیب کردن این ۲ ماده با هم می‌توانید سیستم ایمنی بدن‌تان را تقویت کنید و احتمال ابتلا به بیماری‌های مزمن از جمله مشکلات قلبی را کاهش دهید.

سیر سیاه به دلیل دارا بودن مقادیر زیادی از آنتی‌اکسیدان‌ها و ترکیبات ضدالتهابی، یکی از موثرترین مواد طبیعی برای کاهش التهاب و درد در بدن است. فرآیند تخمیر که در تولید سیر سیاه انجام می‌شود، موجب افزایش ترکیباتی مانند S-آلیل سیستئین (SAC) می‌شود که خواص ضدالتهابی قوی دارند. این ترکیبات می‌توانند مسیرهای التهابی را مسدود کرده و از تولید بیش از حد سایتوکاین‌ها (پروتئین‌های مرتبط با التهاب) جلوگیری کنند. در مقایسه با سیر معمولی، سیر سیاه دارای مقدار کمتری آلیسین است، ترکیبی که به سیر معمولی برخی از فواید سلامتی را می‌دهد. با این حال، سرشار از اسیدهای آمینه، فیتونوترینت‌ها و آنتی اکسیدان‌ها است. دارای ترکیب بیشتری به نام S-Allylcysteine (SAC) نسبت به سیر معمولی است.

سیر سیاه از طریق گشاد کردن عروق (وازودیلاتاسیون) باعث کاهش مقاومت در برابر جریان خون می‌شود و فشار وارد بر دیواره رگ‌ها را کاهش می‌دهد. علاوه بر این، سیر سیاه به کاهش فعالیت آنزیم آنژیوتانسین (ACE) کمک می‌کند؛ آنزیمی که مسئول تنگ کردن عروق و افزایش فشار خون است. سیر سیاه همچنین با کاهش التهاب و استرس اکسیداتیو در رگ‌ها، از آسیب به بافت‌های قلب و عروق جلوگیری می‌کند. این خاصیت به پیشگیری از تصلب شرایین و بهبود انعطاف‌پذیری رگ‌های خونی کمک می‌کند که نتیجه آن کاهش فشار خون و تقویت عملکرد قلب است.

علاوه بر این، تحقیقات نشان داده‌اند که مصرف سیر سیاه می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را کاهش دهد و به بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن کمک کند. این محصول همچنین می‌تواند به کاهش علائم سرماخوردگی و آنفلوانزا کمک کند. سیر سیاه برای لاغری، با ترکیبات زیست‌فعال منحصر‌به‌فرد خود، به کاهش وزن کمک می‌کند.

این پلاک های چربی با رسوب در بدنه رگ ها باعث تنگ شدن رگ ها و عروق شده و باعث کاهش جریان خون و افزایش فشار خون می شود. در طب سنتی از خواص سیر سیاه برای تقویت سیستم ایمنی، بهبود هضم و کاهش التهابات بدن بسیار گفته شده است. این ماده به‌عنوان درمانی برای مشکلات گوارشی و پیشگیری از بیماری‌های مزمن هم شناخته می‌شود.

همچنین، مصرف سیر سیاه با بهبود گردش خون و کاهش فشار خون همراه است که به ویژه برای مردانی که در معرض خطر فشار خون بالا قرار دارند، مزایای قابل‌توجهی دارد. این ویژگی‌ها به دلیل تأثیر سیر سیاه در افزایش تولید هیدروژن سولفید و گشاد شدن عروق است که موجب اکسیژن‌رسانی بهتر به بافت‌های بدن می‌شود. از دیگر مزایای خواص سیر سیاه برای مردان، اثرات مثبت آن بر سلامت باروری است. ترکیبات گوگردی و آنتی‌اکسیدانی موجود در این ماده می‌توانند باعث تنظیم سطح تستوسترون و افزایش کیفیت اسپرم شوند. برخی تحقیقات نیز نشان داده‌اند که سیر سیاه ممکن است با افزایش میل جنسی و بهبود عملکرد تولیدمثلی مرتبط باشد. علاوه بر این، سیر سیاه دارای خواص ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی قوی است که می‌تواند به کاهش استرس اکسیداتیو و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند.

اگر هموستاز به خوبی انجام نشود، قند خون از حد استاندارد افزایش یافته و باعث بیماری دیابت می شود. سیر سیاه از طریق افزایش سطح انسولین یا کاهش مقاومت به انسولین باعث بهبود عمل هموستاز در خون شده و قند خون را کنترل می کند. همچنین سیر سیاه سرشار از آنتی اکسیدان بوده و پژوهش ها نشان می دهند که خوردن آنتی اکسیدان ها باعث پیشگیری از دیابت و مشکلات مربوط به آن می شود. سیر سیاه این توانایی را دارد تا به بهبود عملکرد هموستاز کمک کند و بدین ترتیب میزان قند خون را تنظیم نماید. این تأثیر ممکن است از طریق کاهش مقاومت به انسولین یا افزایش ترشح انسولین رخ دهد. به علاوه، سیر سیاه یک منبع غنی از آنتی‌اکسیدان‌ها است، که نقش مهمی در پیشگیری از دیابت و مشکلات مرتبط با آن دارند.

در مطالعات دیگری هم دیده شده که سیر سیاه باعث می‌شود سلول‌های سرطانی در روده‌ی بزرگ، معده و خون از بین بروند و رشد آن‌ها کاهش پیدا کند. با توجه به پژوهش‌ها، آنتی‌اکسیدان‌های موجود در سیر سیاه می‌توانند خطر ابتلا به بیماری‌ها را کاهش دهند و همچنین خواص ضدپیری داشته باشند. موش‌هایی که سیر سیاه مصرف می‌کردند، در مقایسه با موش‌هایی که سیر سیاه نمی‌خورند، سطح قند خون و انسولین خون‌شان به میزان قابل‌توجهی پایین‌تر بود.

آنتی‌اکسیدان‌های موجود در سیر سیاه می‌توانند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کنند. این امر می‌تواند به بدن شما در مبارزه با عفونت‌ها و بیماری‌ها کمک کند. سیر سیاه، یک نوع سیر فرآوری شده است که با قرار دادن سیر خام در معرض دمای بالا و رطوبت بالا به مدت چند هفته تهیه می‌شود.

در این فرآیند، غلظت ترکیبات آنتی‌اکسیدانی افزایش یافته و بوی تند سیر کاهش می‌یابد، درحالی‌که طعم آن ملایم‌تر و کمی شیرین‌تر می‌شود. برخلاف سیر تازه، سیر سیاه فاقد بوی ناخوشایند بوده و هضم آن برای بسیاری از افراد آسان‌تر است. این ویژگی‌ها، همراه با ارزش غذایی بالا، موجب شده است که سیر سیاه در طب سنتی و تغذیه مدرن به‌عنوان یک ماده مغذی و پرخاصیت مورد توجه قرار گیرد. سیر سیاه به عنوان یک ماده طبیعی، می‌تواند نقش مهمی در کاهش وزن و افزایش متابولیسم بدن ایفا کند. این ماده با داشتن ترکیبات فعال مانند S-آلیل سیستئین (SAC) و آنتی‌اکسیدان‌های فراوان، به تحریک فرآیندهای چربی‌سوزی و افزایش فعالیت متابولیکی کمک می‌کند.

سیر سیاه دارای بافت نرم و ژله ای مانند است و طعم شیرینی دارد.گفته می شود که طعم شیرین آن شبیه به طعم بالزامیک است. همچنین از نکات خوب سیر سیاه این است که دهان و تنفس مانند سیر سفید بو نمی گیرد، زیرا آلیسین موجود در سیر سفید پس از فرآوری ،شکسته می شود. قند خون بالا خطرات زیادی برای سلامتی دارد و در افراد مبتلا به دیابت هم می‌تواند منجر به آسیب کلیوی، عفونت و بیماری‌های قلبی شود. محققان در یک مطالعه حیوانی تاثیر سیر خام و سیر سیاه را در موش‌هایی که از آسیب قلبی ناشی از ایسکمی (کاهش خون‌رسانی به قلب) رنج می‌بردند، مقایسه کردند.

شما می‌توانید این محصول را در خانه تهیه کنید یا از فروشگاه‌های معتبر بخرید. در صورت مصرف بیش از حد سیر سیاه در دوره رژیم غذایی، ممکن است با نفخ، دل‌پیچه یا اسهال روبه‌رو شوید که این امر باعث برهم‌خوردن تعادل مواد مغذی در بدن و تغییرات وزنی شما می‌شود. به عنوان مثال یک مطالعه حیوانی نشان داد که سیر سیاه عملکرد کبد را در مورد آسیب مزمن کبدی ناشی از الکل، احتمالا از طریق فعالیت آنتی اکسیدانی آن بهبود می بخشد. بر اساس یک مطالعه بر روی 226 زن در معرض خطر، فعالیت آنتی اکسیدانی سیر سیاه تخمیر شده با استفاده از باکتری لاکتوباسیلوس بولگاریکوس حتی ممکن است به جلوگیری از ابتلا به دیابت بارداری کمک کند. برای مثال، مخلوط کردن آن با روغن زیتون و استفاده به عنوان چاشنی یک گزینه عالی است.

از سیر سیاه برای لاغری، سلامت قلب و دیگر فواید این ماده مغذی نیز صحبت خواهیم کرد. دستور العمل خاصی برای مصرف سیر سیاه لازم نیست ولی بهتر است قبل از صبحانه سیر سیاه را میل کنید و برای اینکه از خواص سیر سیاه بهرمند شوید بهرت است مرتب آن را مصرف کنید. همانطور که از سیر سفید در مواد غذایی خود استفاده می کنید، سیر سیاه هم یک افزودنی خوشمزه به رژیم غذایی می باشد. سیر سیاه طعم شیرین و قوام ژلاتینی دارد که می تواند با برخی غذاها سازگار باشد.

همچنین، افرادی که به سیر یا ترکیبات گوگردی حساسیت دارند نیز باید از مصرف سیر سیاه خودداری کنند، زیرا ممکن است دچار واکنش‌های آلرژیک مانند خارش، بثورات پوستی یا مشکلات تنفسی شوند. همچنین، در افرادی که دچار فشار خون بسیار پایین هستند، مصرف سیر سیاه ممکن است باعث افت بیشتر فشار خون شود. برای بهره‌مندی از سیر سیاه برای لاغری، طریقه مصرف سیر سیاه برای لاغری شامل مصرف روزانه 1 تا 2 حبه به صورت ناشتا یا همراه با وعده‌های غذایی است.

در مرحله اول، فرآیند تولید سیر سیاه شامل تخمیر سیر سفید در شرایط کنترل شده دما و رطوبت است که باعث تغییر در ترکیبات شیمیایی و مزه آن می‌شود. این فرآیند موجب می‌شود سیر سیاه طعمی شیرین و کم‌تلخی، به همراه بافتی نرم به دست آورد. تحقیقات در کره جنوبی نشان داده‌اند که سیر سیاه در محافظت از کبد بسیار مؤثر است. این سیر به خوبی چربی‌های جمع‌شده در کبد را کاهش داده و از آسیب‌های ناشی از تغذیه نامناسب جلوگیری می‌کند.

سیر سیاه به جلوگیری از التهاب در بدن کمک می کند و این می تواند باعث بهبود وضعیت حافظه در افراد شود. سیر سیاه با وجود ظاهرش، عضو متفاوت از خانوده سیر سفید نیست.این سیر ابتدا در کشور کره کشف شد و حدود پنج سال پیش به بازار بهداشت و مواد غذایی معرفی شد. زمانی که سیر سفید را به مدت 40 روز در معرض گرما و رطوبت با دقت کنترل شده قرار می دهند سیر سیاه تهیه می شود. علاوه بر ویتامین و مواد معدنی گفته شده، سیر سیاه غنی از اسیدهای آمینه، مواد مغذی گیاهی و آنتی اکسیدان های بیشتری نسبت به سیر معمولی است. به دلیل خاصیت رقیق‌کنندگی خون، توصیه می‌شود که مصرف سیر سیاه حداقل دو هفته قبل از عمل جراحی قطع شود تا خطر خونریزی حین جراحی کاهش یابد.

البته نکته‌ی مهم برای لاغری و چربی‌سوزی این است که انتخاب‌های غذایی سالمی داشته باشید. به معنای دیگر، باید از سیر سیاه در کنار سایر خوردنی‌های سالم، سبزیجات کم‌کالری، پروتئین‌های باکیفیت و کربوهیدرات‌های پیچیده استفاده کنید و همچنین ورزش منظم و کافی داشته باشید تا نتیجه بگیرید. برای تهیه سسی که گوشت خوک در آن خوابانده شود، مواد تشکیل دهنده آب نارنج، سیر، پونه کوهی، زیره و نمک است. سیر همچنین به عنوان یک ماده در سایر آماده‌سازی‌های موجو در آشپزی مختلف استفاده می‌شود. سیر سیاه را می‌توان به‌صورت خام، دمنوش یا به‌عنوان طعم‌دهنده در انواع غذاها مانند سوپ، سالاد، خوراک‌ها و حتی پیتزا استفاده کرد. برای این کار کافی است سیر سیاه را به تعدادی که نیاز دارید بردارید و آن‌ها را با آب سرد به‌خوبی بشویید.

سیر سیاه، نوعی سیر تخمیرشده است که طی فرآیندی کنترل‌شده در شرایط دمایی بین ۶۰ تا ۹۰ درجه سانتی‌گراد و رطوبت ۸۰ تا ۹۰ درصد طی چند هفته تا چند ماه به دست می‌آید. در این فرآیند، ترکیبات موجود در سیر تغییر کرده و رنگ آن سیاه می‌شود، درحالی‌که بافتی نرم، ژله‌ای و طعمی متمایل به شیرین و ملایم پیدا می‌کند. برخلاف سیر خام، سیر سیاه بوی تند ندارد و از این رو در آشپزی، به‌ویژه در غذاهای آسیایی، برای ایجاد طعمی خاص استفاده می‌شود. سیرسیاه علاوه بر ویژگی‌های طعمی منحصربه‌فرد، حاوی ترکیبات مفیدی است که در صنایع غذایی و سلامت مورد توجه قرار گرفته است. سیر سیاه یک فرآورده تخمیری ارزشمند از سیر خام است که طی فرآیندی کنترل‌شده، تحت تأثیر دما و رطوبت بالا قرار می‌گیرد و دچار تغییرات شیمیایی مفیدی می‌شود.

بنابراین سیر سیاه خاصیت محافظتی برای کبد دارد و برای افرادی که به کبد چرب مبتلا هستند مفید است. در واقع سیر سیاه هم خاصیت درمانی برای کبد دارد و هم خاصیت پیشگیری از بیماری های کبدی. یک پژوهش دیگر در کره جنوبی نشان داد که سیر سیاه خواص آنتی اکسیدانی قوی دارد و یک غذای مناسب برای محافظت از کبد در برابر آسیب های کبدی ناشی از مصرف الکل است.

خواص سیر سیاه تأثیرات مثبتی بر سلامت قلب و عروق دارد، تقریباً مشابه سیر تازه. این پلاک‌ها با کاهش جریان خون و افزایش فشار خون، خطرات قلبی را بالا می‌برند. در دوزهای معمولی، سیر، از جمله سیر سیاه، مقادیر کمی از برخی مواد مغذی مانند ویتامین C و پتاسیم روزانه را فراهم می‌کند، اما برای تامین نیاز روزانه شما به این مواد مغذی کافی نیست.

مطالعات نشان داده‌اند که مصرف مداوم سیر سیاه می‌تواند فشار خون سیستولیک و دیاستولیک را در افراد مبتلا به فشار خون بالا به طور قابل توجهی کاهش دهد. بسیاری از افراد مدعی هستند که خواص سیر سیاه در زود انزالی و بهبود عملکرد جنسی قابل‌توجه است. چون به دلیل داشتن آنتی‌اکسیدان‌های فراوان می‌تواند جریان خون را در اندام تناسلی بهبود بخشد، سطح انرژی بدن را افزایش دهد و روی سایر عناصر مرتبط با فعالیت جنسی تاثیر بگذارد. برای تهیه سیر سیاه، حبه‌های سیر در محیطی با دمای کنترل‌شده (بین 60 تا 90 درجه سانتی‌گراد) و رطوبت بالا نگهداری می‌شوند. این فرآیند باعث واکنش میلارد (Maillard) می‌شود که منجر به تغییرات شیمیایی مفید در ترکیبات سیر خواهد شد.

اگر سیر سفید را خام مصرف کنید ممکن است برای برخی افراد ناخوشایند باشد و بیشتر از آن به عنوان یک ماده آشپزی عالی استفاده می شود. اگرچه ممکن است با سیر خام آشنایی بیشتری داشته باشید، اما سیر سیاه می تواند یک ماده غذایی خوشمزه در رژیم غذایی شما باشد. سیر سیاه را می‌توان در تهیه سالاد، سوپ، پاستا و انواع غذاهای گرم استفاده کرد. اضافه کردن چند حبه سیر سیاه به غذا، طعمی شیرین و ملایم به آن می‌دهد و ارزش غذایی آن را افزایش می‌دهد.

در یک مطالعه لوله آزمایشی در خون 21 داوطلب عصاره سیر سیاه فعالیت های تحریک کننده ایمنی، آنتی اکسیدانی و ضد سرطانی قوی تری نسبت به عصاره سیر خام نشان داد. پژوهشگران به این نتیجه رسیده اند که خوردن سیر سیاه باعث کاهش وزن و کاهش چربی شکم می شود. اگرچه سیر سیاه بسیار مفید است، اما مصرف بی‌رویه‌ی آن مانند هر ماده غذایی دیگری می‌تواند موجب عوارض جانبی شود. افرادی که فشار خون پایینی دارند، باید با دقت بیشتری سیر سیاه مصرف کنند. می‌توانند آن را همراه با خوراکی‌هایی که فشار خون را افزایش می‌دهند، مثل غذاهای شور، یا حتی با مقداری آب مصرف کنند. پژوهش‌ها در کره جنوبی نشان داده‌اند که سیر سیاه توانمندی بالایی در حفاظت از کبد دارد.

در طی این مدت، آنزیم‌ها و باکتری‌ها درون سیر به طور طبیعی فعالیت می‌کنند و ترکیبات شیمیایی جدیدی را تولید می‌کنند که باعث تغییر رنگ و طعم آن می‌شود. سیر سیاه ممکن است به کاهش سطح کلسترول بد (LDL) و افزایش سطح کلسترول خوب (HDL) کمک کند و این امر می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را کاهش دهد. اگرچه ممکن است سیر سیاه را پدیده جدیدی بدانید، اما باید بدانید که تهیه و استفاده از سیر سیاه قرن‌هاست که مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در یک مطالعه‌ روی موش‌هایی که رژیم غذایی سرشار از چربی و قند داشتند، مشخص شد که عصاره سیر سیاه می‌تواند کلسترول و التهاب را کاهش دهد و به تنظیم اشتها کمک کند. سیر سیاه یکی از شگفتی‌های طبیعی است که از تخمیر سیر معمولی تهیه می‌شود و به دلیل طعم شیرین، بافت نرم و خواص بی‌نظیرش محبوبیت زیادی پیدا کرده است. سیر سیاه سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها و ترکیبات مفید است که به بهبود سلامتی، پیشگیری از بیماری‌ها و کاهش وزن کمک می‌کند. اگر می‌خواهید اطلاعات بیشتری در مورد خواص سیر سیاه کسب کنید، تا پایان این مطلب با ما همراه باشید. تحقیقات نشان داده‌اند که ترکیبات زیست‌فعال موجود در سیر سیاه، از جمله پلی‌فنول‌ها و ترکیبات گوگردی، می‌توانند موجب افزایش حرکات دودی روده و بهبود عملکرد گوارشی شوند.

خواص سیر سیاه برای زنان همچنین شامل اثرات مثبت بر سیستم قلب و عروق است. این فرآورده طبیعی می‌تواند با کاهش فشار خون و بهبود جریان خون، خطر بیماری‌های قلبی را که در دوران یائسگی افزایش می‌یابد، کاهش دهد. علاوه بر این، سیر سیاه به تنظیم قند خون و افزایش متابولیسم کمک کرده و مصرف آن می‌تواند در پیشگیری از دیابت نوع ۲ و کنترل سطح گلوکز مؤثر باشد.

طعم شیرین و حالت ژلاتینی آن باعث شده است که بتوان آن را به انواع خوراک گوشت و سبزیجات اضافه کرد. در برخی موارد، مصرف طولانی‌مدت یا دوز بالا می‌تواند منجر به مشکلاتی مانند خونریزی، حساسیت یا واکنش‌های آلرژیک شود. منشأ سس کشور یونان است که از سیر خرد شده، خیار رنده شده و ماست تهیه می‌شود.

از دیگر خواص سیر سیاه این است که از طریق خواص آنتی اکسیدانی خود، نقش مهمی در کاهش التهابات و همچنین تقویت سیستم ایمنی بدن ایفا می‌کند. سیر سیاه این کار را با جلوگیری از فعالیت رادیکال‌های آزاد که سبب آسیب سلولی می‌شوند، انجام می‌دهد. بنابراین سیستم ایمنی قوی تر، مقابله موثرتر بدن با عفونت ها و باکتری ها را در پی خواهد داشت. یکی از فاکتورهای مهمی که سبب نارسایی کلیوی، بیماری‌های قلبی و همچنین سکته می‌شود، افزایش فشار خون است.

استفاده از این روغن باعث تغذیه عمیق پوست سر و بهبود کیفیت موها می‌شود. برای تهیه سیر سیاه، حبه‌های کامل سیر را درون محیطی گرم عمل می‌آورند و اجازه می‌دهند برای چند هفته در این وضعیت باقی بمانند. در این زمان، حبه‌های سیر واکنش‌های آنزیمی مختلف – مانند واکنش «میلارد» – را پشت سر می‌گذارند که باعث می‌شوند تغییر رنگ دهند و طعمی متفاوت در غذا پیدا کنند.

در حالی که سیر خام بویی تند و طعمی تیز دارد، سیر سیاه شیرین، بدون بو و ملایم است. علاوه‌بر این، سطح آنتی‌اکسیدان‌ها و ترکیبات مفید در سیر سیاه برای سلامت قلب یا کبد چرب بسیار بیشتر از سیر خام است. این مواد، می‌توانند مزایای متعددی برای سلامت بدن به همراه بیاورند و در ادامه تنها چند مورد از این خواص و مزایای مصرف سیر سیاه را با یکدیگر مرور می‌کنیم.

افزودن این ماده به رژیم غذایی روزانه راهکاری مؤثر برای داشتن ظاهری جوان‌تر و بدنی سالم‌تر است. کلاژن یکی از مهم‌ترین پروتئین‌های ساختاری پوست است که باعث افزایش انعطاف‌پذیری و کاهش چین و چروک می‌شود. مصرف منظم سیر سیاه یا استفاده از ماسک‌های حاوی این ماده می‌تواند به روشن‌تر شدن پوست، کاهش لکه‌های تیره و افزایش شفافیت آن کمک کند. علاوه بر این، سیر سیاه با کاهش التهاب و مهار مسیرهای التهابی که در رشد تومورها نقش دارند، می‌تواند به عنوان یک عامل پیشگیرانه قوی عمل کند. این خاصیت به ویژه برای افرادی که در معرض عوامل خطرزا مانند آلودگی هوا، تغذیه نامناسب یا سابقه خانوادگی سرطان هستند، اهمیت زیادی دارد. گنجاندن سیر سیاه در رژیم غذایی روزانه به عنوان یک مکمل یا افزودنی به غذا، راهکاری طبیعی برای بهبود کنترل قند خون و کاهش خطرات مرتبط با دیابت محسوب می‌شود.

این بوی بد در واقع روش گیاه سیر برای دفاع از خود و خورده نشدن در برابر مهاجمان و حیوانات است. این ماده مغذی را می‌توانید به صورت خام، دمنوش یا در غذاهای مختلف مصرف کنید و از فواید آن بهره‌مند شوید. با افزودن این خوراکی به رژیم غذایی خود، سلامتی و نشاط را به طبیعی‌ترین شکل به زندگی‌تان دعوت کنید. اگر علاقه‌مند به دنیای رازآلود گیاهان دارویی هستید، توصیه می‌کنیم خواص خولنجان را هم مطالعه کنید. برای تهیه سیر سیاه در خانه، می‌توانید از دستگاه‌هایی مانند پلوپز یا خشک‌کن استفاده کنید.

خواص سیر سیاه برای لاغری از آنجا آغاز می شود که به مبارزه با چربی های اضافه بدن پرداخته و موجب لاغری و کاهش وزن می گردد. سیر سیاه چربی های مضر بدن را کاهش داده و چربی های خوب را در بدن افزایش خواهد داد. محققان به دنبال تحقیقی روی موش های آزمایشگاهی دریافتند که مصرف سیر سیاه باعث تنظیم جربی و کلسترول خون می گردد. در نتیجه سطح کلسترول و تری گلیسیرید خون کاهش یافته و موجبات لاغری و کاهش وزن در افرادی که سیر سیاه را در برنامه غذایی خود قرار داده اند؛ می گردد. سیر سیاه به عنوان یک ماده غذایی غنی از خواص ضدالتهابی شناخته می‌شود و تحقیقات متنوعی نشان داده‌اند که این خواص می‌توانند تأثیرات مثبت قابل توجهی بر روی بیماری‌های التهابی و مزمن داشته باشند.

بهتر است قبل از استفاده، با پزشک خود مشورت کنند تا از ایمن‌بودن مصرف آن مطمئن شوند. برای این کار، انگشت خود را محکم روی یکی از حبه‌های سیر قرار دهید و ببینید آیا نرمی آن را احساس می‌کنید یا خیر. اگر نرمی را احساس کردید، یک حبه را از ساقه و پوست سیر جدا کنید تا بتوانید بررسی دقیق‌تری داشته باشید. فقط از یاد نبرید که برخی حبه‌های درونی‌تر به زمان بیشتری برای عمل آمدن نیاز دارند و بد نیست که فرایند را چند روز بیشتر ادامه دهید. طی چند هفته‌ای که سیر را درون آرام‌پز یا پلوپز نگه می‌دارید، شاهد تغییرات متعددی خواهید بود و بنابراین تشخیص اینکه چه زمانی سیر سیاه آماده شده است، آنقدرها آسان نیست.

برای افرادی که به طعم قوی سیر عادت ندارند، پیشنهاد می‌شود از سیر سیاه خام در سالادها یا به عنوان تنقلات استفاده کنند. این خاصیت‌ها به همراه مزایای دیگر سلامت، به سیر سیاه محبوبیتی روزافزون در میان طرفداران سلامتی و تغذیه سالم داده است. سیر سیاه و لاغری ارتباط مستقیمی با یکدیگر دارند، زیرا این ماده علاوه بر اثرات متابولیکی، دارای خواص ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی قوی است که به بهبود عملکرد گوارش و کاهش التهاب در بدن کمک می‌کند. همچنین، مصرف سیر سیاه با افزایش احساس سیری و کاهش میل به مصرف کالری‌های اضافی، باعث کنترل وزن می‌شود.

سیر سیاه به عنوان یک ماده طبیعی غنی از آنتی‌اکسیدان‌ها و ترکیبات ضدالتهابی، تأثیر چشمگیری در افزایش سلامت پوست و مو دارد. این ترکیبات با خنثی کردن رادیکال‌های آزاد، از پیری زودرس جلوگیری کرده و به حفظ جوانی و شادابی پوست کمک می‌کنند. سیر سیاه همان سیر خام و معمولی است که برای چندین هفته در شرایط خاصی نگهداری شده و به همین دلیل مزه‌ی شیرین دارد و سیاه‌رنگ است. جدا از همه‌ی خواصی که بررسی کردیم، پژوهش‌ها همچنین نشان می‌دهند سیر سیاه برای لاغری مفید است و می‌تواند به چربی‌سوزی کمک کند. این فایده‌ی سیر سیاه به دلیل ترکیبات چربی‌سوز و آنتی‌اکسیدان‌هایی است که در این ماده‌ی غذایی پیدا می‌شوند و به افزایش سطح چربی‌سوزی بدن، تنظیم قند خون و کاهش کلسترول کمک می‌کنند. پژوهش ها نشان می دهد که خوردن آنتی اکسیدان ها باعث پیشگیری از دیابت و مشکلات مربوط به آن می شود و سیر سیاه یکی از غنی ترین منابع آنتی اکسیدان است.

سیر سیاه یکی از بهترین مواد طبیعی برای حفظ و بهبود سلامت قلب و عروق است. فرآیند تخمیر سیر تازه باعث می‌شود که ترکیبات فعال آن مانند S-آلیل سیستئین (SAC) افزایش یابد که نقش مهمی در کاهش فشار خون، بهبود گردش خون و کاهش خطر بیماری‌های قلبی ایفا می‌کند. در طب سنتی ایرانی، سیر به دلیل طبیعت گرم و خشک خود برای تقویت عملکرد گوارش، ارتقای سیستم ایمنی، کاهش التهاب و بهبود گردش خون توصیه شده است. متون کهن طب سنتی ایران از سیر به عنوان یک ماده مقوی و درمانی برای کاهش فشار خون، رفع گرفتگی‌های عروقی و تقویت عملکرد کبد و معده یاد کرده‌اند.

سیر سیاه دکتر بیز

سیر سیاه (Black Garlic) به سیری گفته می‌شود که آنقدر جا افتاده و عمل آمده که طعمی شیرین، رنگی نزدیک به سیاه و بافتی ظریف و شکننده پیدا می‌کند. اگر بخواهید طعمی جدید به غذاهای نمکی، ترش‌مزه یا هر غذای غیرشیرین دیگری بدهید، سیر سیاه یکی از جالب‌ترین انتخاب‌ها به حساب می‌آید. از سوی دیگر، رد پای این خوراکی خوش‌عطر و طعم در تقریبا تمام فروشگاه‌های سراسر آسیا از مغازه‌های کوچک و محلی گرفته تا فروشگاه‌های زنجیره‌ای بزرگ پیدا می‌شود،. ناگفته نماند که پیش از این در کتاب کاله، خواص انبوهی ماده غذایی مغذی دیگر مانند خواص بادام زمینی، خواص دانه چیا، خواص زنجبیل و خواص انبه را هم بررسی کرده‌ایم. سیر سیاه نوعی سیر خام است که برای چندین هفته تحت شرایط کنترل شده تخمیر شده است.

سیر حاوی "آدنوزین" است، ماده ای که فیبرین، پروتئین لخته کننده خون را مهار می کند. می تواند چسبیدن خون به دیواره سرخرگ ها را تا 50٪ کاهش دهد و تجمع پلاکت ها را تا 25٪ کاهش دهد. سیر سفید طعم قوی و تندی دارد و این باعث می شود دهان و تنفس بوی تندی بگیرد.

آب موجود در سیر  تقریبا ۶۳ درصد است که طی فرآیند تخمیر باید به مقدار ۴۰ تا ۵۰ درصد برسد تا برای خوردن بهتر باشد. اگر آب موجود در سیر کمتر از این مقدار شود سیر خشک شده و خوردن سیر سخت می شود. به علاوه یک پژوهش روی سرطان معده نشان داده که سیر سیاه می تواند حجم و وزن تومورهای سرطانی را کاهش دهد و پژوهش دیگر ثابت کرده که سیر سیاه سرعت رشد سلول های سرطانی در سرطان روده را کاهش می دهد. علاوه بر موادی که ذکر شد، سیر سیاه دارای ویتامین C، ویتامین های B شامل B1، B2، B3 و B6، اسید فولیک (ویتامین B9)، کلسیم، منگنز، منیزیم، فسفر، روی و آهن است. اگر در ذهنتان این سوال را دارید که سیر سیاه را از کجا تهیه کنیم، عطاری‌های معتبر و فروشگاه‌های اینترنتی گزینه‌های مناسبی هستند. این محصول در بسیاری از این مکان‌ها یافت می‌شود؛ اما هنگام خرید حتما به کیفیت محصول و طبیعی‌بودن فرآیند تولید آن توجه کنید.

مقادیر بیشتر آنتی اکسیدان موجود در سیر سیاه نیز ممکن است به جلوگیری از عوارض مربوط به دیابت منجر شود. سیر سیاه همچنین با خاصیت ضدالتهابی خود، به کاهش التهاب در دستگاه گوارش کمک کرده و از بیماری‌هایی مانند سندرم روده تحریک‌پذیر (IBS) و زخم معده پیشگیری می‌کند. ترکیبات آنتی‌اکسیدانی موجود در سیر سیاه، از مخاط معده در برابر آسیب‌های ناشی از اسید معده محافظت کرده و خطر ابتلا به گاستریت و رفلاکس اسید را کاهش می‌دهند.

این روش علاوه بر خوش‌طعم کردن غذا، خواص ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی را نیز افزایش می‌دهد. یکی از مکانیزم‌های مهم سیر سیاه در کاهش وزن، کاهش مقاومت به انسولین است. این امر باعث می‌شود که بدن به جای ذخیره چربی، از قند و چربی به عنوان منبع انرژی استفاده کند. همچنین، سیر سیاه با کاهش اشتها و ایجاد احساس سیری طولانی‌تر، مانع از پرخوری و مصرف کالری اضافی می‌شود. سیر سیاه به دلیل طعم دلپذیرتر و خواص دارویی قوی‌تر، امروزه به عنوان یک ماده غذایی پرطرفدار در رژیم‌های غذایی سالم شناخته می‌شود. سیر سیاه به طور کلی ماده‌ای مقوی و مفید است و همه می‌توانند از آن در برنامه‌ی غذایی خود استفاده کنند.

بدن انسان می تواند از طریق عملی که هموستاز نامیده می شود میزان کنترل خون را کنترل کند. اما اگر بدن درست عمل کند و هموستاز به خوبی انجام نشود بیشتر شدن قند خون از حد استاندارد باعث بیماری دیابت می شود. سیر سیاه عمل هموستاز در خون شده و قند و خون را کنترل کند و این کار از طریق افزایش سطح انسولین یا کاهش مقاومت به انسولین انجام می شود.